JELKKU KOIRANETISSÄ | JELKKU IN FINNISH DOG DATABASE

KUTSUMANIMI: JELKKU SYNTYMÄPÄIVÄ: 16.12.2018
SUKUPUOLI: UROS VÄRI: PARKKI VAALEIN MERKEIN
ISÄ: VEIKKO EMÄ: POHJ & FI & DK & SE & EE & LV & LT & RU & BALT MVA RKFV
SUOPUNKITYTÖN LOVINOITA
KASVATTAJA: MINNA MÄNTYRANTA-MUSTONEN, POIKKIKORVAN OMISTAJA: KRISTA TOMMILA & KRISTA HAATAJA

Jelkku on kovin valloittava persoona kokonaisuudessaan. Se on vilkas mutta samalla rauhallinen koira. Välillä ei uskoisi että se täytti vasta vuoden. Sen kanssa voi mennä minne vaan ja luottaa että se osaa käyttäytyä. Helsingin messukeskuskaan ei saanut sen pollaa sekaisin kaikkine ihmis – ja koira tungoksineen. Kovasti tuntui olevan vain innoissaan kun oli niin paljon muitakin samassa paikassa. Silti se upeasti jaksoi keskittyä myös esiintymiseen kehässä omalla vuorollaan. 
 
Jelkun kanssa ollaan keritty käymään jo vähän paimentamassa ja alkuvuodesta ollaankin menossa poropaimennusleireille uudelleen. Näyttelyitäkin on kiikarissa.  

Jelkusta on otettu MydogDna ja se ei ole geneettisesti altis millekään testatuista sairauksista, mutta se voi periyttää cmr3 pennuilleen. Jelkun monimuotoisuus prosentti on 37,4% kun rodun keskiarvo on 38,1%. Perimän terveysindeksi 107.

LONKAT: – KYYNÄRÄT: –
SILMÄT: TERVEET POLVET: 0/0
POMPEN: TERVE PRCD/PRA: TERVE
CMR3: KANTAJA DM: TERVE


”7kk. Parkki valkoisin ja ruskein merkein. Oikea piirteinen pää. Vielä kookkaat korvat. Hyvä rungon pituus ja muoto. Erinomainen raajaluusto. Niukahkot, tasapainoiset kulmaukset. Hieman jyrkkä lantio ja liikkeessä kohoava häntä. Liikkeet saa vielä vakiintua.”
17.8.2019 Muurola RN – PEN | ROP, KP | Mari Lackman

”Hyvin kehittynyt nuori uros jolla erinomainen luusto. Oikea pään malli, miellyttävä ilme, hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä, voisi olla hieman voimakkaammin kulmautunut takaa. Liikkuu yhdensuuntaisesti, askel saisi olla pidempää. Hartioilta hieman laineikas karva joka saisi olla laadultaan karkeampaa. Miellyttävä käytös, häntä tahtoo nousta liian ylös liikkeessä.”
20.10.2019 Kouvola RN – JUN | EH | Maarit Hassinen

”11kk erinomaiset mittasuhteet. Tiivis ylälinja. Hyvä pää. Pitkä, loiva otsapenger. Hyvät korvat. Sopiva eturinta. Hyvä rungon tilavuus. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hieman jyrkkä lantio. Reippaat tahdikkaat liikkeet. Hyvä turkki. Häntä kiertyy liikkeessä selän päälle. ”
7.12.2019 Helsinki Winner, Helsinki – JUN | ERI | Tuula Savolainen

”Tumma parkin väri valkoisin merkein. Ihanne koko, hyvät mittasuhteet. Hyvä luustoinen pää. Sopivan voimakas tasapainoinen runko, vahvaluustoiset käpälät. Voimakas turkki. Liikkeessä korkealla kannettu häntä. Tehokas liike.”
8.12.2019 Voittaja / Winner, Helsinki – JUN | ERI | Hannu Talvi